de eerste week zit erop
Door: Andrea en Roel
27 November 2006 | Nederland, Amsterdam
Reeds hebben we veel vrienden gemaakt. De meeste van hen zijn Amerikaanse studenten die hier studeren aan de medische universiteit. Ze hebben ons eergisteren meegenomen naar een heuse basketbalewedstrijd, de universiteit deelde gratis eten uit, dus wij waren erij!
De avond daarvoor was de stroom uitgevallen. Het was niet gewoon donker, nee, het was zwart. Het enige licht dat nog brande op het gehele eiland was een rood lampje op de berg, voor de vliegtuigen. Toch handig, want zo hebben we onze Amerikaanse vrienden ontmoet.
Dezelfde avond nog zijn we wezen stappen in Smoke Alley. The place to be hier op het eiland op vrijdagavond (happy hour voor 3 uur lang). Hippe Caribische muziek en genoeg bier voor het gehele eiland.
Gisteren zijn we een wandeling gaan maken. We kwamen erachter dat het eiland toch niet zo klein is als het lijkt. Onderweg, lopend door hoog gras, koeien, geiten, biggetjes, reigers én paarden (2 maarliefst op het gehele eiland), zijn we een stier tegengekomen. Deze dieren lopen hier allemaal gewoon los. Het beest kwam op ons afgedaverd (kedeng kedeng) en het enige wat we konden bedenken was enge geluiden maken, schreeuwen en wild zwaaien met onze slippers... het hielp. Vlak voor ons bleef hij staan met een blik in zijn ogen van "ooh ja joh?". Weer een gelukje. Eenmaal op het strand aangekomen (Zeelandia/Turtle beach) was er een mooi uitzicht op St. Kitts. De zee is aan deze kant overigens erg wild. Vorig jaar is hier nog een medische student verdronken. Dat is te danken aan de onderstroom die hier erg sterk is. Hoewel ik al verschillende theoriëen heb bedacht, de meeste betrekking hebbende op drijvende luchtmatrassen, ben ik niet bereid de gok te wagen (foto's van deze zee volgen nog).
Aan de andere kant van het eiland kan je trouwens prima zwemmen. Heerlijke zee met verschillende prachtige riffen, afgezonke boten, baracuda's, vele vissen en een geheel onderwater gekomen stad. Erg indrukwekkend. Vanaf de top van de berg kan je de muur die eerder het water tegenhield nog zien. Ook kan je vanaf hier Saba zien.
Vanaf waar wij wonen, ons appartement, kan je St. Maarten zien.
Ook hebben we een aantal Nederlandse cardiologen ontmoet. Een van hen bleek de vader van Roel te kennen. Of all people!
En natuurlijk onze grote vriend AJ die in onze favourite strandtent werkt.
Morgen krijgen wij eindelijk onze eilandtour. Koos heeft het nogal druk momenteel. Ik ben er benieuwd!
gr. Roel en Andrea
PS. vanavond onze eigen UReka-borrel, we hebben een doos bier ingeslagen. Nu nog aan onze Amerikanen uitleggen dat we een scoorpuntje moeten bedenken voor de scheurkalender :)
Vanaf waar wij wonen, ons appartement, kan je St. Maarten zien.
En natuurlijk onze grote vriend AJ die in onze favourite strandtent werkt.
gr. Roel en Andrea
27 November 2006 - 22:21
Janna:
Ja,ja,ja.... -
27 November 2006 - 22:22
Janna:
jaaaa! Era el primero! Felicidades a mi mismo! :) Ahora, voy a leer su historia.... -
27 November 2006 - 22:33
Nicky:
De grote black out lijkt me eng, zee klinkt heerlijk en please zorg dat je heel blijft en dus niet tegen boze stieren aan gaat rennen!
Hebben jullie al gesnorkeld?
Spreek jullie snel!
xxxx
@Erik..je bent een trage harry ;) -
27 November 2006 - 23:18
Papa Hesselink:
Belangrijkste: Wat kost een doos bier en hoeveel flesjes voor 15 gulden ? -
27 November 2006 - 23:20
Ju:
O ja joh? Ook een likkie?
Vet... mag ik ook? Kom graag oog in oog :) Vergeten jullie naast vrienden maken en bierdrinken niet je opdrachten te vervullen en stage te lopen?! Verder zijn jullie braaf :P Liefs! Ju -
28 November 2006 - 06:40
Annemiek :
Dan was de opkomst bijna net zo hoog als op onze UReka borrel :P
Nee dat viel nog wel mee, maar sinds jullie weg zijn is het wel veel rustiger...
Heel veel plezier nog met wandelen, bierdrinken, vrienden maken en ergens toch ook nog een beetje stage :) -
28 November 2006 - 10:25
Nichtje Hesselink:
Jaja, altijd lol met zo'n Hesselink ;) en die Roel lijkt me ook wel een grapjas: "enge geluiden maken en wild zwaaien met slippers" naar een op hol geslagen stier. Ik denk dat ik ook niets anders had kunnen bedenken hoor jongens... -
29 November 2006 - 12:36
Matthijs:
Hulde dat jullie daar een UReka-borrel introduceren. Volgens mij moet je trouwens met een partij zo groot als UReka dat eiland wel kunnen besturen! Veel succes en een hele goede tijd!
Groet,
Matthijs -
29 November 2006 - 12:37
Huize Avion:
Klinkt leuk allemaal, wij vermaken ons ook prima! lekker rustig hier zonder roel ;) Niet te veel bier drinken! Dikke kus namens ons allemaal,
Adelien -
29 November 2006 - 15:25
Glenn:
vette shit, andrea!
veel plezier! -
29 November 2006 - 16:20
Frank:
Zo te horen is het super gaaf daar veel plezier en geniet ervan!!!
Frank van de oude Grundel:P -
30 November 2006 - 15:16
Marjolein:
Hej die Andrea,
Dat klinkt echt héérlijk Andrea, waar jij nu zit! Uiteraard moet er ook gewerkt worden maar wat stelt dat nog voor als je lekker in het zonnetje aan een wit strand zit! Wil je ruilen? :P
Met een ietwat mistig (en eindelijk) koud Nederland? Ik wens je veel plezier en succes, en groetjes aan je medereiziger Roel. Groeten van Marjolein