Vakantie vieren - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van roelenandrea - WaarBenJij.nu Vakantie vieren - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van roelenandrea - WaarBenJij.nu

Vakantie vieren

Door: Andrea en Roel

Blijf op de hoogte en volg

30 Januari 2007 | Nederland, Amsterdam

Curacao is echt een feesteiland. Het beste om te doen is op het strand liggen bakken, mensen kijken en als de zon onder gaat voor 10 gulden een daghapje pakken, wat ongeveer net zo duur is als zelf eten koken. 's avonds ergens stappen en dan de volgende dag weer uitbrakken op het strand. Maar wij willen natuurlijk het eiland zien, dus moet je rond gaan rijden en bedanken wat je kan doen.

Zo is er bijvoorbeeld het Christoffelpark met de Christoffelberg. Mooi park waar je met de auto rond kan rijden en van de natuur kan genieten. Erg leuk om te doen en je kan ook nog uitstappen om de berg te beklimmen. Dat hebben we dan weer niet gedaan, want we hadden slippers aan en hadden geen zin om 2 uur te lopen in 32 graden.

Dan moeten we natuurlijk wel veel stranden hebben gezien hier. We zoeken vaak een leuk strandje op de kaart en rijden we er naar toe, om te kijken welke het allerbeste is. En vaak kun je er leuk snorkelen, en hebben we ons strandtennis-setje mee zodat we ook nog iets kunnen doen.

Er zitten veel Nederlandse studenten hier op het eiland. Dat is erg gezellig bij het stappen en op het strand. En Curacao is niet zo groot, dus je komt elkaar ook nog wel makkelijk tegen. Er is net een nieuwe lichting aangekomen, en het kleurverschil met onze huidskleur toont aan dat we misschien toch wel een klein beetje verkleurd zijn in de zon.

Donderdag komt Erik op bezoek. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Omdat ik denk dat hij dit ook leest, kan ik nog niet veel over de plannen vertellen. Hierover dus wellicht later meer. We hebben er in ieder geval heel veel zin in. Ik wens je alvast een goede vlucht, Erik!

Eigenlijk komt het erop neer dat we vreselijk hard vakantie vieren hier, niet zoveel spannende dingen meemaken, maar wel een enorm gezellige tijd hebben. Veel mensen ontmoeten en er is elke dag wel weer een ander leuk verhaal. Dikke prima dus! En voor iedereen in Nederland: Succes met studeren/werken en tot snel!

Groeten,

Andrea en Roel

• 30 Januari 2007 - 07:47

Carla:

Nou dat is nog eens wat anders 32 graden. Ik zit hier heerlijk in de sneeuw met -15 haha... Geniet van het vakantie vieren! Het gaat namelijk allemaal zo snel voorbij! En dan zit je weer in Nederland met de koude temperaturen (voor mij warme ;)

Groetjes Carla

• 30 Januari 2007 - 08:57

Mirna:

ha ha, ja de mensen hebben hier tentamenstress ;-) heel anders inderdaad!

• 30 Januari 2007 - 09:14

Judith:

Hehe... eindelijk een stukje met minder stapgedeeltes. Dan nog, ik merk aan jullie dat jullie je vermaken! Geniet nog even, Van Dijk gaat zo de boel op z'n kop zetten :) En... ik wil best een Laat-Erik-Curacao-ontdek-plan zien! liefs, Ju

• 30 Januari 2007 - 10:41

Nicky:

Oe, ik ben zo jaloers! 32 graden? Dat is nog eens beter dan die regen hier!
    Én geen tentamens!Jee..jaloersheid x2000000!

Temper Erik maar een beetje in zijn plannen, geloof dat jullie iedere dag de hele dag op stap zijn als ik zijn ideeen zo hoor! Maar misschien is dat ook wel goed na al dat strandhangen van jullie ;)

Ow en trouwens: waarom horen we geen kalender-activiteiten meer?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 30 Januari 2007 - 10:51

Mette:

Wow! Dat klinkt echt goed!!!!

• 30 Januari 2007 - 12:10

Erik:

Mooi berichtje hoor. ;)
    Goed om te horen dat de voorbereidingen in volle gang zijn. Hier ook nl. ;)Ben blij dat jullie het gezellig hebben daaro! Geniet er nog maar even van zolang het nog kan. Tot donderdag!!!!

• 30 Januari 2007 - 18:01

Annemiek :

Klinkt hardstikke leuk en ik ben ontzettend jaloers.

• 01 Februari 2007 - 13:49

Leonie:

Lekker hoor allemaal. Dat wordt straks nog vreselijk wennen als jullie terug zijn. Andrea: het huis is trouwens zeker. We krijgen de sleutel maandag en vanaf dat moment schilderen en laminaat leggen :)

groetjes leonie

• 01 Februari 2007 - 13:57

Niek:

Klinkt goed allemaal weer. En wij maar puffen en buffelen op de tentamens en in de daardoor erg lege kroegen. Doe mij maar zo'n strandtent van jullie. Veel plezier met Erik!

• 02 Februari 2007 - 15:29

Nienke:

Klinkt goed allemaal! Geniet er nog even van de laatste 2 weekjes! Daarna mag jij ook weer hard studeren in het koele platte landje ;-) Maar bij studeren horen gelukkig ook de studiebiertjes, ik zal ze voor je klaar zetten!